Nyheter

Vil verne norsk pinnekjøtt

Fagfolk vil gi norsk pinnekjøtt samme eksklusive vern som Champagne, Parmesan og Feta. Det vil kunne hindre produsenter i å skrive pinnekjøtt på pakningen med mindre kjøttet er fra norsk lam eller sau, skriver Nationen.

Publisert Sist oppdatert

– Det vil gi ekstra vern mot billig import og kopiering, og norske produsenter vil få et eksklusivt konkurransefortrinn ved eksport. Ringvirkningene for landbruket vil kunne være svært positive, seier Anders Andgard ved Landbrukets Utredningskontor.

Sauebønder omfavner forslaget fra Landbrukets Utredningskontor.

– Dette vil gi bedre vern for norske lam og sauer. Forbrukerne vil at pinnekjøttet skal lages av norske råvarer, og en slik ordning vil sikre at de får den varen de forventer å få, sier leder i Norsk Sau og Geit, Ove Ommundsen, til Nationen.

– I år med full dekning av norskprodusert kjøtt vil det gå greit med en slik ordning. Problemet oppstår når det er for lite norsk lam. Da vil en måtte supplere med import, og da vil ikke alt pinnekjøttet kunne kalles for pinnekjøtt. Det ville fått konsekvenser for salget, sier markeds- og prognosesjef Endre Myhr i KLF.

Powered by Labrador CMS