Nyheter

Viser partering

To av kjøttskjærerne ved Fagsenteret for kjøtt skal under Matfestivalen i Ålesund partere en gris ? uten at det blir kjøtt igjen på beina. Skjærerne jobber i Fagsenteres forsøksskjæreavdeling, og har spisskompetanse på nedskjæring av slakt.

Publisert Sist oppdatert

Rett etter at NM i kjøttskjæring er ferdig, onsdag 25. august rundt klokken 12.30, blir det demonstrasjon av hvordan riktig skjæreteknikk kan bidra til lite svinn og stykningsdeler av høy kvalitet. Her kan du stille spørsmål og få svar på hvordan en kjøttskjærer parterer forskjellige deler av ulike typer slakt.

Økt inntjeningPå forsøksskjæreavdelingen til Fagsenteret for kjøtt utføres ulike typer tjenester og oppdrag. Avdelingen har lang erfaring med presisjonsnedskjæring av slakt og registrering av ulike kvalitetsparametere.Avdelingen tilbyr i tillegg ulike konsulenttjenester rettet mot kjøttindustrien, med mål om å øke inntjeningen i kundenes skjæreavdelinger. Ved hjelp av blant annet situasjonsanalyse, utbyttekontroll, tidsstudier, produktkvalitetsanalyser og kartlegging av arbeidsplassens ergonomi, blir tiltak for å effektivisere arbeidsflyten, redusere svinn, optimalisere utbyttet, bedre produktkvaliteten og redusere sykefraværet foreslått. På dette grunnlaget beregnes det økonomiske potensialet. Fagsenteret bistår også med prosjektledelse og spesialtilpassede kurs i samarbeid med kunden.

Hele verdikjedenFagsenteret for kjøtt er et kompetansesenter som arbeider for økt konkurransekraft for en samlet kjøttbransje. Sammen med Opplysningskontoret for kjøtt (OFK) dekker det hele verdikjeden.Fagsenteret arbeider med felles faglige oppgaver for kjøttbransjen og er kontaktledd overfor myndighetene på områder der bransjeorganisasjonene ønsker det. Fagsenteret tar forsknings,- utviklings- og prosjektoppdrag både på bransjebasis og for enkeltkunder og er samarbeidspartner ved større forsknings- og utviklingsoppdrag. Fagsenteret arbeider for verdiskapning, kostnadseffektivisering, kvalitetsforbedringer og kvalitetssikring i kjøttbransjen. Medarbeiderne har tverrfaglig kompetanse og bred praktisk erfaring slik at de kan sette seg godt inn i oppdragsgivers utfordringer. Resultatene skal omsettes i praktiske løsninger. Opplæring og kompetanseformidling er en viktig del av virksomheten.Fagsenteret har spesiell kompetanse innenfor husdyrkontroll, dyrehelse, dyrevelferd ved inntransport og behandling av slaktedyr, klassifisering, slakting, skjæring, mattrygghet og hygiene. Innenfor foredling har det spisskompetanse på spekemat.

Powered by Labrador CMS