Nyheter

Yoghurt ingen farlig sukkerbombe

- Yoghurt er blant de matvarene som har fått ufortjent fokus som en av sukkerverstingene, dette til tross for at det eksisterer mer enn 70 ulike varianter på markedet, sier ernæringsfysiolog Ingvild Steen Nøding i Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no).

Publisert Sist oppdatert

- Flere varianter har ikke tilsatt sukker, og mange glemmer at i yoghurt kommer det tilsatte sukkeret sammen med mange viktige næringsstoffer som proteiner, kalsium, jod, fosfor, B12 og B2 , understreker ernæringsfysiologen i en pressemelding.

- Når man skal begrense inntaket av tilsatt sukker, er det viktig ikke å kutte ut de matvarene som kommer i følge med andre viktige næringsstoffer, sier Steen Nøding.

Søt mat er ikke ensbetydende med usunn mat.
Hvis en matvare inneholder flere viktige næringsstoffer, som yoghurt, er det ikke farlig om den også inneholder litt tilsatt sukker, mener melk.no.

Mange av fruktyoghurtene på det norske markedet inneholder tre typer sukker: Melkesukker, fruktsukker og hvitt sukker. Yoghurtene som er spesielt beregnet på barn inneholder ofte mindre, og ikke mer, tilsatt sukker enn de som er beregnet på voksne.

– Det finnes også yoghurter på markedet som ikke inneholder noe tilsatt sukker, men isteden har tilsatt kunstig søtningsstoffer. Dette kan være et fint alternativ for mange. Likevel anbefaler en ikke at barn under 3 år inntar kunstige søtningsstoffer, sier Ingvild Steen Nøding i Melk.no.

Powered by Labrador CMS