Nyheter

Stora Enso fikk pris for EcoFishBox- transportemballasje for fersk og bearbeidet fisk – bølgepapp med fuktighetsbarriere.

Åtte vinnere av emballasjeprisen

Under jurymøtet i Taastrup utenfor København 28. og 29. juni ble åtte emballasjer tilkjent emballasjeprisen ScanStar 2016.

Publisert Sist oppdatert
Transportemballasje laget av EB Bølgepapp for IcopalJuryens kommentarer: En enkel emballasje som fungerer godt og som sparer materialer og kostnader, samtidig som evnen til å beskytte produktet er ivaretatt.

I alt var 14 emballasje påmeldt årets ScanStar-konkurranse, hvorav fire fra Finland, fire fra Sverige, tre fra Norge og tre fra Danmark, opplyser Emballasjeforeningen i en pressemelding.

Vinnerne er:

Apetit Finland

Forbrukeremballasje – PET-skål med pustende filmlokk
Juryens kommentar: Økt holdbarhet og ferskhet oppnås med et lokk som puster og beskytter maten. En gjennomsiktig emballasje som kommuniserer ferskhet og er lettvinn, enkel og elegant.

DS Smith Sverige

Mariestad transportemballasje i bølgepapp for lastebilnav
Juryens kommentar: En god og komplett løsning som virker meget robust. Den kan stables fire i høyden, mot tre i tidligere variant. En løsning som er lett å åpne og er gjennomtenkt og vil fungere godt gjennom hele emballeringskjeden.

RPC Superfos Danmark

Forbrukeremballasje – Twistcup med skrulokk- termoformet skål med sprøytestøpt lokk med glasskrukkefunksjon
Juryens kommentar: Termoformet emballasje åpner for nye fasonger og designfordeler. Emballasjen kan stables og er lettåpnet. Den vil fungere i butikkhyllene og i hjemmene. Presentable og med god mekanisk utførelse.

Moltzau Norge

Cefapac forbrukeremballasje - kartongblister uten plastboble
Juryens kommentar: Lett å åpne, laget av kartong i stedet for plast. Brukervennlig og fungerer både for kundene og for miljøet. Kan åpnes uten bruk av verktøy. Enkel og teknisk elegant.

SCA Forrest Products Sverige

Vararinken – trau for 24 PET-flasker med runde hjørner laget av bølgepapp
Juryens kommentar: God fremtoning. Runde hjørner på bølgepapp er noe nytt. Og siden emballasjen er laget av bølgepapp, er trykkvaliteten fremragende. Ishockeybanen kan brukes til å spille på etter bruk, og dette fremstår dermed mer som en forbrukeremballasje enn transportemballasje. Teknologien med runde hjørner gir nye muligheter for andre produkter og interessante presentasjoner.

Smurfit Kappa Danmark

Stora Enso Finland

EcoFishBox- transportemballasje for fersk og bearbeidet fisk – bølgepapp med fuktighetsbarriere
Juryens bemerkninger: Erstatter EPS og er gjenvinnbar og bærekraftig. Sparer plass under transport og lagring. Emballasjen har en fuktighetsbarriere på begge linerne og gode trykkmuligheter. Den har et premium utseende og tilfører produktet merverdi.

Smurfit Kappa Norpapp, Norge

SigmaFold Insert- transportemballasje for HÅG stoler- bølgepapp erstatter EPS
Juryens kommentarer: En løsning som erstatter EPS på en god måte. Gjenvinnbar og bærekraftig innlegg som utgjør en del av den komplette emballasjen. Sparer penger og plass med et monomaterial som er 100 prosent gjenvinnbart. Dette er en viktig del av emballasjen og en flott innovasjon.

ScanStar-juryen 2016
Lasse Lavrsen, Toms Gruppen, Danmark
Janne Hautala, Atria Finland Ltd
Allan Dickner, IKEA, Sverige (ikke tilstede)
Åsne Ådland-Dale, O. Kavli AS, Q-Meieriene AS, Norge
SPA-observer: Antro Säilä, The Finish Packaging Association, Finland
Fagpresse: Per Øyvind Nordberg, Emballasjeforeningen/Packnews, Norge
Juryleder: Kari Bunes, Emballasjeforeningen, Norge

Om ScanStar
ScanStar er en fellesnordisk emballasjekonkurranse som har blitt arrangert årlig siden 1969 av Scadinavian Packaging Association (SPA) -som er en samarbeidsforening for de nordiske emballasjeforeningene.

ScanStar er den eneste nordiske emballasjekonkurransen som gir vinnerne rett til å delta i WorldStar-konkurransen.

ScanStar arrangeres på rundgang mellom de nordiske landene, og i år er det Emballasjeforeningen som er vertskap. Prisutdelingen for årets ScanStar-vinnere vil være på Emballasjedagene i Sandefjord 3. november 2016.

Powered by Labrador CMS