Nyheter

Ble syke av deig

Amerikanske FDA advarer mot å spise rå deig, og det er ikke på grunn av egg, skriver Bakeri.net.

Publisert Sist oppdatert

General Mills trakk om lag 5 millioner kilo mel fra markedet. Melet hadde tre produktnavn: Gold Medal flour, Signature Kitchens flour og gullmedaljevinneren Wondra, skriver Bakeri.net.

Dette skjedde etter at en rekke mennesker over hele USA ble syke etter å pådratt seg en stamme av bakterier som kalles Shiga toksin - produserende E. coli O121.Bakteriene kan gi akutt mageinfeksjon, og tilstanden kan forverres med akutt nyresvikt.

Fellestrekket for pasientene var at de hadde spist eller håndtert rå deig.

Leslie Smoot, seniorrådgiver ved FDAs kontor for mattrygghet og spesialist på mikrobiologisk sikkerhet i bearbeidet mat, forklarer hvorfor rå deig kan gjør folk syke:

– Mel lages fra korn som kommer direkte fra åkeren og som vanligvis ikke er blitt behandlet for å drepe bakterier, sier han.

Bakterier fra dyreekskrementer kan forurense kornet, som deretter høstes og blir malt om til mel. Koking, baking, steking og mikroovnbehandling dreper farlige bakterier, skriver Bakeri.net.

Powered by Labrador CMS