Nyheter

Europris bygger sentrallager i Moss

Europris har besluttet å bygge sitt nye sentrallager i Moss Næringspark, rett ved Mosseporten.

Publisert Sist oppdatert

Foreløpig estimat på ferdigstillelse er annet halvår 2019.

– Vi er veldig glade for å ha landet med en fremtidsrettet og moderne logistikkløsning for Europris. Det nye sentrallageret vil legge grunnlaget for at Europris kan fortsette å vokse på en kostnadseffektiv måte, sier administrerende direktør i Europris, Pål Wibe, i en pressemelding. Han mener beslutningen styrker kjedens konkurransekraft.

Europris har det siste året analysert hva slags lager selskapet skal ha i fremtiden og hvor det skal ligge. Det har ifølge kjeden blitt sett på en rekke økonomiske og mer kvalitative faktorer, og vurdert hva som er best for Europris i et langsiktig perspektiv. De viktigste kriteriene for valg av lokasjon har vært riktige prosjektkostnader, et moderne og kostnadseffektivt bygg og en rasjonell layout, samt nærhet til både havn og til butikkmassen.

Europris har inngått en leieavtale med Fabritius Gruppen, som vil bli eier og ansvarlig for byggingen av det nye sentrallageret i Moss Næringspark. Bygget, som vil bli et av Norges største lagerbygg, får en størrelse på ca. 60.000 m2, bestående av et tradisjonelt lager på ca. 46.500 m2, et høytlager på ca. 10.000 m2, samt kontorer og servicearealer på ca. 3.000 m2. Det er planlagt ca. 250 arbeidsplasser i bygget. Avtalen forutsetter en omregulering av tomten.

Powered by Labrador CMS