Nyheter

Midsona kjøper Helios og Alma Norge

Midsona overtar selskapet Internatural, som har merkevaren Helios, og er eier av Alma Norge. De blir dermed en ledende aktør i Norge innen økologisk mat.

Publisert Sist oppdatert

Midsona AB inngikk i går en avtale om å kjøpe 100 prosent av de utestående aksjene i Internatural AB, som driver stort innen distribusjon og markedsføring av økologisk, plantebasert og naturlig mat.

Midsona skriver i en pressemelding at oppkjøpet av de ledende økologiske merkevarene Helios (Norge) og Kung Markatta (Sverige) er et perfekt supplement til Midsonas økologiske merkevare Urtekram. I det norske markedet er det også et supplement til merkevarene Soma og Supernature. Det å samle alle disse merkevarene under en paraply styrker mulighetene for innovasjon, mener de. Markedet for økologiske og plantebaserte produkter er i sterk vekst, og er en trend som forventes å fortsette å vokse.

Tidligere hovedeier av Internatural AB var Priveq Investment Fund IV. Internatural er et holdingselskap for Alma Norge AS i Norge og Kung Markatta AB i Sverige. I 2015 var salgsinntektene på 637 millioner svenske kroner, med 64 prosent fra Sverige og 36 prosent fra Norge. Fra 2013 til 2015 hadde selskapet en årlig vekstrate på 20 prosent, og 2016 viser en fortsatt sterk vekst. Salgssummen var 810 millioner svenske kroner, opplyser Midsona.

Alma Norge sin egeneide merkevare Helios har vært en pioner innen økologisk mat i Norge. I tillegg distribuerer Alma Norge AS markedsledere som Alpro og Yogi Tea i det norske markedet. Midsona Norge og Alma Norge har allerede samarbeidet en lengre periode, da Midsona Norge har hatt salgsoppdrag for Alma i norsk dagligvare. Nå overtar de eierskapet i bedriften.

– Dette oppkjøpet er Midsonas største til dags dato, og styrker oss mot målet om å bli en ledende aktør innen helse og velvære i Norden. Sammen med oppkjøpet av danske Urtekram for et år siden, er Internatural en perfekt match for Midsona, og et spennende steg i selskapets utvikling, sier Peter Åsberg, CEO i Midsona, i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS