Nyheter

Orklas kjøp av Harris er gjennomført

Orklas kjøp av L.G. Harris & Co. Limited (Harris) er nå gjennomført.

Publisert Sist oppdatert

Harris er en markedsledende av «gjør-det-selv»-malerverktøy i Storbritannia, og med dette kjøpet dobler Orkla House Care sin virksomhet.

Avtalen om å kjøpe Harris ble offentliggjort i mai i år. Den konkurranserettslige behandlingen av avtalen ble sluttført i slutten av juli, og transaksjonen ble gjennomført 31. august 2016.

– Vi er svært fornøyde med at kjøpet av Harris nå er gjennomført. Orkla House Care styrker sin tilstedeværelse i Storbritannia betydelig og utvider porteføljen i «gjør-det-selv»-markedet, sier Johs Høeg, adm. direktør Orkla House Care i en pressemelding.

Orkla House Care eier merkevarene Jordan, Anza, Spekter og Hamilton. Orkla House Care er en ledende leverandør av malerverktøy i Norden og i det profesjonelle markedet i Storbritannia, og er en av Europas største produsenter av malerverktøy.

– Orkla House Care og Harris utfyller hverandre godt. Med veletablerte merkevarer og solide kunderelasjoner har Harris en ledende posisjon i «gjør-det-selv»-markedet, mens Orkla House Care har sin styrke i det profesjonelle markedet i Storbritannia. Med et sterkere fotfeste i Storbritannia, er selskapene godt posisjonert for videre vekst, sier Johs Høeg.

Powered by Labrador CMS