Annonse
Nyheter
Ser lite til prisveksten på kjøtt
Norske slakterier bedrer inntjeningen noe, men de ser lite til prisveksten i butikkene på kjøtt, sier KLF-direktør Juul-Hansen til Nationen.
Annonse
– Vi kommer ikke bort fra at store deler av kjøttsortimentet har vært sponset av handelen, sier administrerende direktør Bjørn-Ole Juul-Hansen i Kjøtt- og fjærfebransjens landsforbund (KLF) til Nationen.
– Over en åtteårsperiode har driftsmarginen i kjøttbransjen falt fra rundt 37 til 30 prosent, forteller Juul-Hansen, som mener vi må leve med at prisen på kjøtt øker mer enn konsumprisindeksen framover.
For et drøyt år siden tok Bunnpris-sjef Christian Lykke opp de lave kjøttprisene.
Lykke opplyste at kjeden i snitt hadde 15 prosent fortjeneste på kjøtt, mens driftskostnadene i snitt lå på 21 prosent – altså gikk kjøtt som varegruppe i minus. I noen perioder selges utvalgte kjøttprodukter til under innkjøpspris.