Nyheter

Sterk nedgang i produksjonen av fjørfekjøtt i 2015

Den samlede kjøttproduksjonen gikk ned med 5.500 tonn fra 2014 til 2015, trass i økt slakt av svin, sau og storfe.

Publisert Sist oppdatert

Det skyldes den sterke nedgangen i produksjonen av fjørfekjøtt.

Produksjonen av fjørfekjøtt minka med 13.600 tonn eller 13 prosent fra 2014 til 2015, melder SSB. I samme periode økte produksjonen av svinekjøtt med 5.800 tonn, og produksjonen av sauekjøtt og storfekjøtt med respektive 1.400 og 900 tonn.

Av den samlede kjøttproduksjonen på 332.800 tonn utgjorde svin 40 prosent, fjørfe 28 prosent, storfe 24 prosent og sau 8 prosent.

Det er Rogaland som har den høyeste totale kjøttproduksjonen, og i 2015 sto dette fylket for 23 prosent av totalproduksjonen. Nord-Trøndelag og Hedmark har rundt 13 prosent hver, mens Østfold og Oppland hadde respektive 9 og 8 prosent av totalproduksjonen.

Det ble produsert 134700 tonn svinekjøtt i 2015, og 30 prosent av dette ble produsert i Rogaland. Deretter følger Hedmark og Nord-Trøndelag, hver med 14 prosent.

Fjørfeproduksjonen er konsentrert til Rogaland, Østfold, Hedmark, Nord- og Sør- Trøndelag. I 2015 ble 87 prosent av en total produksjon på 92.500 tonn produsert i disse fem fylkene. Rogaland hadde den høyeste delen av fjørfeproduksjonen med 20 prosent, tett fulgt av Østfold og Hedmark.

Av i alt 79.700 tonn storfekjøtt ble 17 prosent produsert i Rogaland. Deretter fulgte Oppland med 15 og Nord-Trøndelag med 11 prosent.

Som du kan lese i ukas papiravis, er nå kyllingsalget tilbake til normalen – og vel så det!

Powered by Labrador CMS