Nyheter

Både kyr og mennesker trives på Stølen i Valdres. (Foto: Yngve Ask, Scanout)

Stølsmjølk og stølsfløyte tilbake i butikkene

Nå er Norges eneste stølsmjølk og stølsfløyte tilbake til butikkene. Kvalitetsmelka fra fjellheimen i Valdres selges i utvalgte butikker på Østlandet og Sørlandet fra 13. juli.

Publisert Sist oppdatert

Tine Stølsmjølk og Tine Stølsfløyte er sesongbaserte produkter som kun selges om sommeren. Melka kommer fra kyr som kun beiter på stølen. De beiter på naturlige vekster i utmarka, som urter, gress, lyng og løv. Stølsdrift har svært lange tradisjoner både i Valdres, Hallingdal og Gudbrandsdalen.

− Stadig flere forbrukere er opptatt av hvor maten deres kommer fra og Stølsmjølk og Stølsfløyte føyer seg inn i rekken av produkter som leverer på det. Vi er opptatt av å ivareta lokale tradisjoner og mangfold og håper at flere får øynene opp for denne kvalitetsmelka fra fjellheimen, sier markedssjef Linn Heidi Lunde i en pressemelding.

Stølsdrift har lange tradisjoner i Valdres og området er Europas største gjenlevende stølsregion med 300 støler. Stølene ligger på mellom 800 og 1000 meter over havet og dette gir også unike muligheter for produksjon av kvalitetsmelk.

Powered by Labrador CMS