Nyheter

Gunhild Stordalen og Usman Mushtaq, prosjektleder i EAT, under høynivåmøtet EAT «Urban food systems: The Nutrition challenges» i FN. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix

Stordalen skal lede kamp mot underernæring

Gunhild Stordalen er av FN utnevnt som én av 29 globale ledere i kampen mot underernæring.

Publisert Sist oppdatert

New York (NTB): Gunnhild Stordalen ble onsdag utnevnt av FNs generalsekretær Ban Ki-moon. I alt 29 ambassadører er utnevnt i FNs kamp mot underernæring.

Ifølge generalsekretæren har de som er utnevnt forpliktet seg til å plassere ernæring på toppen av sin agenda, og jobbe for å utrydde underernæring.

Også Danmarks tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt er blant de utnevnte ambassadørene. Thorning-Schmidt er nå leder av organisasjonen Save the Children International.

Utnevnelsene skjer via organisasjonen Scaling Up Nutrition (SUN), som har 57 medlemsland. Ifølge en pressemelding fra FN lider en av tre mennesker av underernæring verden over.

Tirsdag holdt Stordalens EAT-organisasjon sin tredje strake konferanse under FNs hovedforsamling i New York. Der ga hun også en kort kommentar om hvordan hun orker å holde i den store EAT-konferansen mens hun er syk.

– Jeg er syk, men prognosene for kloden vår er ikke så god den heller. Jeg har all grunn til å jobbe med disse tingene. 800 millioner mennesker får for lite mat, samtidig som to milliarder sliter med overvekt. I tillegg er klimakrisen allerede her. Er det noe jeg skal bruke energien min på, så er det dette, sa Stordalen. (©NTB)

Powered by Labrador CMS