Nyheter

Fra venstre: Ole Mindor Myklebust og adm. dir Nina Sundqvist i Matmerk.

Tradisjonsrikt hvalkjøtt gjennoppstår

– Å hedre et produkt som har så lang tradisjon er særdeles hyggelig. Hvalkjøtt fortjener å gjennoppstå på det norske matbordet som det kvalitetsproduktet det er, sa Nina Sundqvist adm. dir da hun ga Myklebust Hvalprodukter Spesialitet-merket for unik smak på matfestivalen i Ålesund denne uken.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er veldig stolte av å få Spesialitet-merket på lettrøykt hvalkjøtt som vi begynte å produsere for 10 år siden. Merket vil bety mye for å gjøre hvalkjøttet mer kjent, og vi håper selvsagt at enda flere vil smake det fantastiske produktet vårt, sier Ole Mindor Myklebust daglig leder i Myklebust Hvalprodukter i en pressemelding.

Fagjuryen vurderer grundig kvalitet og smak før de tildeler Spesialitet, og det haglet med superlativer da de smakte Myklebusts lettrøykte hvalkjøtt. Produktet hadde en fin balanse i lukt og smak, og var så mørt at det nesten smeltet på tunga.

– Hval er et flott, norsk og spennende produkt, og vi synes det er kjempebra at Myklebust videreutvikler hval, sa Sundqvist.

Bak Norges hvalfangst ligger det en lang tradisjon. Myklebust Hvalprodukter har sin opprinnelse fra fiskebåtrederiet Kato AS, som igjen har sin opprinnelse fra da bestefaren til brødrene Ole Mindor, Karsten og Dag Myklebust startet med fiskeri i 1912. Vågehvalen fanges mellom Svalbard, Bjørnøya og Jan Mayen. I produksjonen av det lettrøykte hvalkjøttet legges ferdig krydrede kjøttbiter i en selvkonstruert røykovn. Ovnen er laget slik at den kan flyttes utendørs, hvor røykingen foregår. Røykovnen fyres med tremel av bøk, som setter en god, mild røyksmak.

Powered by Labrador CMS