Nyheter

Bruker du overvåkingskameraet riktig? En Rema-kjøpmann i Trondheim risikerer kjempebot etter å ha overvåket den innleide Securitas-vakten med butikkens kameraer. Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB scanpix

Varsler overvåkingsbot for Rema-butikk og Securitas

Securitas og en Rema 1000-kjøpmann i Trondheim har fått varsel av Datatilsynet om gebyr på henholdsvis 150.000 og 100.000 kroner for ulovlig overvåking av en vekter.

Publisert Sist oppdatert

Trondheim (NTB): Kjøpmannen hadde leid inn en kontrollør fra Securitas for å overvåke Rema-butikken. Da han oppdaget vakten flere kvartaler unna butikken som skulle overvåkes, brukte han videoopptak fra butikken for å dokumentere unnasluntring, skriver Adresseavisen. Slik bruk av kameraovervåking på arbeidsplassen er ifølge Datatilsynet et brudd på personvernloven, og dermed kan både kjøpmannen og Securitas bli nødt til å punge ut.

Det er ikke fattet noe vedtak ennå, og begge de varslede partene har klaget.

– Jeg er 99 prosent sikker på at jeg blir fritatt fra boten. Det er ikke jeg som er synder her, sier kjøpmannen om hendelsen i fjor sommer. Securitas-vakten skulle «spane i butikken i sivil i et gitt tidsrom» skriver kjøpmannen i sitt svar til datatilsynet. Etter å ha sett vakten flere kvartaler fra butikken to ganger på en time, klaget kjøpmannen til Securitas, og han delte videoopptaket med vaktselskapet.

Securitas skriver til tilsynet at de i samtale med kontrolløren ikke fikk motforestillinger mot at de kunne undersøke opptaket fra butikken. (©NTB)

Powered by Labrador CMS