Nyheter

Virke: Flere vil ta opp konkurransen med Posten

Oslo (NTB- Ines Margot Zander): Den store konkurransen om posttjenestene har foreløpig uteblitt, selv om EUs tredje postdirektiv ble en del av norsk lov i januar.

Publisert Sist oppdatert

– Da vi startet arbeidet knyttet til postdirektivet var det fortsatt store brevpostvolum i Norge. Det har snudd siden årtusenskiftet, og nå er nok lysten til å gå inn i full konkurranse mindre enn for 10-15 år siden, sier forbundsleder Odd Christian Øverland i LO-forbundet Postkom, fagorganisasjonen for postansatte, til NTB.

– Det er mindre å tjene nå enn da vi startet kampen mot konkurranseutsetting, fortsetter han.

EUs tredje postdirektiv åpner for fri konkurranse på levering av alle brev og pakker, og ble implementert i Norge med den nye postloven 1. januar 2016.

Konkurranse

Statssekretær Reiner Johannesson i Samferdselsdepartementet (SD) tror det stemmer at det er færre aktører som vil konkurrere om brevlevering, men mener likevel det var viktig å få direktivet inn i norsk lov.

– Det kan være vi forhindrer utviklingen av gode ideer dersom vi låser markedet til en aktør, sier han til NTB.

– Den nye postloven handler om at vi vil regulere mindre, fortsetter Johannesson.

– Posttjenestene er i omfattende endring, men det er ikke noen grunn til at det ikke skal være effektiv konkurranse i markedet. Det er flere aktører som vil ta opp konkurransen med Posten, sier leder for næringspolitikk Jarle Hammerstad i hovedorganisasjonen Virke.

Powered by Labrador CMS