Foto: Matmerk

Nyheter

2 seiere i en smekk

Christopher W. Davidsen ble tirsdag kåret til Norges beste kokk i konkurransen Årets kokk. I tillegg vant han konkurransen Beste ganefryd med sin Pintxos med Fenalår fra Norge og løyrom.

Publisert Sist oppdatert

For å kvalifisere seg i konkurransen Årets kokk som gikk av stabelen tirsdag, måtte kandidatene komponere en oppskrift på en ganefryd med Fenalår fra Norge som hovedingrediens. For å vise litt av prosessen før konkurransen, ønsket arrangørene å løfte frem den mest spennende og smakfulle appetittvekkeren. Davidsens vinnerbidrag var en Pintxos med Fenalår fra Norge og løyrom.

– Vinneren er en teknisk komplisert ganefryd, med tydelig smak av fenalår, og gode kontraster i konsistens. Den har en tydelig identitet i måten den kombinerer hav og land, sa juryleder Guro H. Rognså da hun delte ut prisen.

Foruten Rognå besto juryen av kokk og tidligere commis i Bocuse D`Or Jimmy Øien, kokk og matformidler Lise Finckenhagen, kjøkkensjef og restauratør Jørn Lie, tv-kokk Wenche Andersen fra Godmorgen Norge og den franske Michelinkokken Franc Putelat. Premien besto av en kasse fylt med 23 norske matskatter som alle har fått en Beskyttet betegnelse, et gavekort ved De historiske hoteller, og et gavekort fra Hanen.

Powered by Labrador CMS