Arbeidsliv

Maria Senhaji Andersen ved Kiwi Hegdehaugsveien var første vinner av kåringen Årets butikkmedarbeider.

Årets butikkmedarbeider: Kåres til høsten

Når Dagligvaregruppen i Oslo Handelsstands Forening skal kåre Årets butikkmedarbeider for fjerde året på rad, flyttes kåringen denne gang til høsten.

Publisert Sist oppdatert

Nok en gang skal Dagligvaregruppen i OHF gjøre stas på sine beste menn og kvinner på gulvet. Vi snakker om dem som holder butikken ryddig og varetrykket oppe, som møter kundene med et smil og ønsker dem en god dag videre.

Og blant disse mange dyktige medarbeiderne, er det alltids noen som skiller seg litt ut. De som legger inn det siste lille gearet, som butikksjefene eller kjøpmannen ikke kunne klart seg uten, eller som kundene simpelthen elsker. Til høsten vil én av disse kåres til Årets butikkmedarbeider.

Stor suksess

– Denne kåringen har vært en stor suksess, sier styremedlem i Dagligvaregruppen OHF og Bunnpris-kjøpmann Knut Lislegaard til Dagligvarehandelen.

– Vi har pleid å få mange påmeldinger, for medemmene setter pris på muligheten til å løfte frem ansatte som fortjener ekstra oppmerksomhet, forteller han.

Din ukentlige fagavis har dekket kåringen siden Maria Senhaji Andersen ved Kiwi Hegdehaugsveien ble utropt til første vinner i 2020. Året etter var det Jamali Helaleddin ved Rema 1000 Hellerud som gikk til topps, før Kasim Abbas på Extra Tveita senter tok den foreløpg siste seieren i fjor.

Flyttes til høsten

Felles for de tre første vinnerne, var at de ble kåret i juni. I år blir det annerledes, ettersom vinneren skal kåres i høst. Tidligere har nemlig Dagligvaregruppens kåring sammenfalt i tid med ukebladet Hjemmets kåring av Årets blideste kassadame/-mann. Selv om konkurransene har tydelige forskjeller, ønsker Dagligvaregruppen å legge til rette for at ingen av konkurransene overskygger den andre.

– Nå har vi lagt opp til et løp hvor vi sender ut invitasjoner til butikksjefer og kjøpmenn i august, og fristen til å sende inn nominasjoner blir i september. Deretter skal juryen gjøre et grundig arbeid med alle forslagene før vi plukker ut finalistene. Samtlige av disse vil bli vurdert av mystery shoppere før juryen treffer sin endelige beslutning, forteller Lislegaard.

Selv kåringen og prisutdelingen vil finne sted i oktober. Da vil vinneren – tradisjonen tro – bli overrasket på jobb med blomster, prispenger og diplom.

Powered by Labrador CMS