Arbeidsliv

Bunnprissjef Christian Lykke er valgt til ny styreleder for Virke dagligvare. Han overtar stafettpinnen etter Bård Gultvedt fra Norgesgruppen.

Bunnprissjef valgt til ny styreleder i Virke dagligvare

Bunnprissjef Christian Lykke (48) er valgt til ny styreleder for Virke dagligvare, som representerer interessene til de fleste norske dagligvareaktører.

Publisert Sist oppdatert

Lykke overtar stafettpinnen etter Bård Gultvedt fra Norgesgruppen, og er valgt for de to neste årene.

– Vi er inne i en tid der verdikjeden for mat er oppe til diskusjon. Som styreleder blir det mitt ansvar å sikre at Virke dagligvare er en konstruktiv aktør som bidrar til fornuftige løsninger. Det vil komme både forbrukerne og de mange tusen ansatte i dagligvarehandelen til gode, sier Lykke i en pressemelding.

I tillegg til Bunnpris består styret i Virke dagligvare av representanter fra Norgesgruppen og Coop. Lykke representerer dermed den minste av de tre store dagligvareaktørene som er medlemmer i Virke.

– I Bunnpris har vi 3,5 prosent av det totale dagligvaremarkedet. At jeg har fått i oppdrag å lede bransjestyret i Virke dagligvare viser at man ikke trenger å være størst for å ha innflytelse. Jeg takker for tilliten, og ser frem til å gå løs på et spennende og viktig oppdrag sammen med resten av styret, sier Lykke.

Bransjestyret er et koordinerende og rådgivende organ for Virke dagligvare. Styret inviterer inn eksterne aktører for å informere om pågående prosjekter eller oppdatere om politiske prosesser. Bransjestyret har også løpende dialog med politiske myndigheter og gir innspill til Virke dagligvares høringssvar.

Powered by Labrador CMS