Arbeidsliv

Karin Storvik blir ny konserndirektør for Tines kommersielle enhet, mens Mads Bendixby overtar rollen som konserndirektør for HR.

Endringer i Tines konsernledelse

Tine rekrutterer fra egne rekker når to nye konserndirektører får plass i Tines konsernledelse. Karin Storvik blir ny konserndirektør for kommersielle enhet, mens Mads Bendixby overtar rollen som konserndirektør for HR.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg er utrolig fornøyd med det laget vi nå har satt sammen, og er klar for å lede Tine inn i fremtiden. Jeg gleder meg til å jobbe sammen med konsernledelsen, alle dyktige eiere og dedikerte ansatte i Tine for å utvikle konsernet videre mot de målene vi har satt oss, sier den nye konsernsjefen Ann-Beth Freuchen i en pressemelding.

Karin Storvik overtar Freuchens tidligere stilling som konserndirektør for kommersielle enhet. Storvik har vært salgsdirektør i selskapet i snart ett år, og har tidligere 26 års erfaring fra ulike lederstillinger i Orkla. Både som salgsdirektør i Orkla Foods Norge, Stabburet og Pierre Robert Group, men også som innkjøpsdirektør for hele Orkla.

– Jeg er både begeistret og takknemlig for denne muligheten. Tine er et unikt selskap som er en del av hverdagen og vanene til millioner av nordmenn hver eneste dag. Ikke minst motiveres jeg av betydningen selskapet har for samfunnet og det Norge vi alle er så glad i. Jeg er mer enn klar for å være med å skape et fremtidsrettet merkevareselskap hvor forbrukeren og kunden leder an, sier Storvik.

Mads Bendixby går inn i konsernledelsen og overtar rollen som konserndirektør for HR. Også han hentes fra egne rekker og har jobbet som HR-direktør i Tine i snart to år. Bendixby har også vært konserndirektør for HR og konsernutvikling i Nortura, samt konserndirektør for marked i samme selskap. I tillegg har han kommersiell erfaring, blant annet som salgsdirektør i både Nortura og Fjordland. Tidligere i sin 25 års karriere kan han også vise til flere år i Tine med ansvar for selskapets konsernutvikling.

– Det er få selskap som betyr så mye for så mange som Tine gjør. En posisjon vi både skal passe på og forsterke. Den viktigste ressursen for å lykkes ligger i folka våre. Vi som sørger for at nordmenn flest kan nyte produkter av ypperste klasse og vi som utvikler selskapet videre i et stadig tøffere marked. Å jobbe i Tine skal være motiverende, utviklende og trygt. Jeg tar på meg dette ansvaret med både stor motivasjon og ydmykhet, og gleder meg til det vi skal skape sammen, sier Bendixby.

Tina Hermansson Berg, dagens konserndirektør for HR, går over i en stilling som direktør for HR Internasjonalt med base i Sverige.

– Tine har store internasjonale ambisjoner, og jeg gleder meg til å være med å videreutvikle den internasjonale virksomheten vår. Sammen med satsingen på et internasjonalt gjennombrudd på norsk melk, skal Tines datterselskap skape verdi til den norske bonden utenfor landegrensene i framtida, sier Hermansson Berg.

I tillegg får konserndirektør for finans, Kristin Muri Møller, utvidet ansvar og skal også fylle rollen som visekonsernsjef. Alle endringene tredde i kraft fra 1. oktober, foruten ny konserndirektør for HR som vil overta rollen fra 1.november.

Powered by Labrador CMS