Arbeidsliv

Nav-direktør Hans Christian Holte mener at lønnsstøtteordningen og påfølgende lettelser i smitteverntiltakene førte til færre arbeidssøkere i januar enn omikron ellers ville gitt. Foto: Lise Åserud, NTB

Færre nye arbeidssøkere enn ventet i januar

Antall arbeidssøkere økte kun med 500 i januar måned. Lettelser i koronarestriksjonene og lønnsstøtteordningen er forklaringen.

Publisert Sist oppdatert

Ved utgangen av januar er det registrert 126.100 helt ledige, delvis ledige og arbeidssøkere på tiltak hos Nav, noe som utgjør 4,5 prosent av arbeidsstyrken.

Nav-sjef Hans Christian Holte mener det er et tegn på at omikronvarianten av koronaviruset fikk mindre konsekvenser på arbeidsmarkedet enn først fryktet.

– Både lønnsstøtteordningen og påfølgende lettelser i smitteverntiltakene førte til færre arbeidssøkere enn omikron ellers ville gitt. I tillegg har flere av de som var helt permittert, begynt å jobbe litt igjen, sier Holte.

74.100 personer er registrert som helt ledige ved utgangen av januar, noe som utgjør 2,6 prosent av arbeidsstyrken.

Bruttoledigheten, som er summen av helt ledige og arbeidssøkere på tiltak, er på 89.400 personer, eller 3,2 prosent av arbeidsstyrken. I tillegg er 36.700 registrert som delvis ledige.

Antallet arbeidssøkere har gått ned i de aller fleste yrkesgruppene fra desember til januar. Nedgangen var størst blant personer med bakgrunn fra butikk- og salgsarbeid, mens økningen er størst innen reiseliv og transport.

Ved utgangen av januar var 19.282 personer registrert som helt eller delvis arbeidsledige i Oslo. Det tilsvarer en ledighet på 3,5 prosent. Lavest andel helt ledige (2,1 prosent) er det i Innlandet, Troms og Finnmark, Nordland samt Trøndelag.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS