Arbeidsliv

Til sommeren forlater Obs-sjef Lars Tendal dagligvarebransjen til fordel for Brødr. Dahl.

Tendal bytter beite

Til sommeren sier kjededirektør Lars Tendal takk for seg i Obs. Da går han til ny stilling som toppsjef i Brødr. Dahl.

Publisert Sist oppdatert

Lars Tendal har ledet Obs de fire siste årene, og kan glede seg over solid kundevekst og rekordomsetning. Men fra 1. august er tiden som kooperatør over, i alle fall for denne gang. Da starter han som CEO (adm. direktør, red. anm.) i Brødr. Dahl.

Med tungt hjerte

– Hvorfor slutter du nå, Obs går jo så det suser?

– Det er helt riktig, og det er med tungt hjerte jeg takker for meg. Obs er veldig unik, med kombinasjonen av dagligvare og faghandel, og en betydelig markedskraft. Men jeg er blitt tilbudt en spennende rolle som toppsjef i Brødrene Dahl. Det er en stor, internasjonal virksomhet i en bransje med en rivende utvikling innenfor innovasjon og bærekraft. Det er rett og slett så mange spennende fasetter i denne jobben at jeg ikke kunne si nei, sier Lars Tendal.

Tendal overtok som Obs-sjef etter Knut Wellerop, som i dag er kunde- og etableringsdirektør i Coop Norge Eiendom.

Yngre kunder

– Hva er du mest stolt av å ha fått til i din tid ved roret?

– Det er mye å være stolt av, vi har jo virkelig fått fart på virksomheten. Vi har vært på topp tre i Norsk kundebarometer de siste to årene, noe som viser at vi har riktig fokus ute i varehusene. I 2021 hadde vi «all time high» i våre løpende kundemålinger, forteller Tendal.

– Vi har også klart å vri om markedskommunikasjonen. Det er gitt oss mange flere yngre kunder, en ny kjernekundegruppe som er utrolig viktig for oss. Vi har dessuten styrket Obs-organisasjonen sentralt, og jeg mener både kjede og kjedeledelse nå står godt rustet til å møte fremtidens konkurranse.

Obs-sjefen kan også vise til god utvikling innenfor faghandel, økt lønnsomhet, og i fjor ble kjeden kåret til Årets Lean-bedrift 2021.

Les mer i ukens utgave av Dagligvarehandelen!

Powered by Labrador CMS