Barn fra Læringsverkstedet Tåsenløkka barnehage på Geitmyra matkultursenter for å spise reker og kamskjell. Geitmyra vant den nordiske matkonkurransen Embla i 2017 i kategorien «mat til barn og unge». Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Nyheter

Bondelaget vil ha deltakerforslag til matkonkurranse

Publisert Sist oppdatert

NTB: I juni går finalen i matkonkurransen Embla av stabelen på Island. Norges Bondelag vil ha forslag om hvem som skal representere Norge.

Finalen holdes i juni, men nominasjonene er åpnet, og i hele mars kan alle som ønsker det, sende inn sine kandidater via Emblas nettsider. De Finalistene fra hvert land presenteres 2. mai.

– Vi trenger mange gode forslag. De nordiske landene har råvarer i verdensklasse og stolte mattradisjoner. Jeg er spesielt glad for at vi jobber på tvers av landegrensene med et felles mål om å løfte det unike ved nordisk matproduksjon, sier Lars Petter Bartnes i Norges Bondelag til Nationen.

Det konkurreres i sju kategorier: råvareprodusent, matformidler, mathåndverker, matdestinasjon, mat til mange, matgründer og mat til barn og unge. Forrige gang konkurransen ble arrangert, i København i 2017, vant Norge i kategorien mat til barn og unge.

– Det foregår mye spennende utvikling innen råvarer og matkonsepter i Norge. Å konkurrere mot noe av det beste som finnes i andre nordiske land gir oss en pekepinn på hvor listen skal ligge, også i Norge, sier juryleder og kokk Even Ramsvik i en pressemelding.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS