Nyheter

Brød til folket

På et møte med Ica og Norgesgruppen i dag orienterte tilsynet om at innkjøpsavtalen mellom Coop og Rema 1000 blir en del av vurderingsgrunnlaget. Avgjørelsen utsettes dermed med nesten to måneder.

Publisert Sist oppdatert

Bakers lanserer en ny serie steinovnsbakte brød for dagligvaren. En helt ny bakerilinje er på plass for brødene, som blir bakt etter gamle håndverksprinsipper. Produktene skal møte forbrukernes ønske om brød med mer smak og god holdbarhet. - Vi ser at premiumsegmentet på brød er i vekst hos bakeriutsalg. Nå tar vi det til dagligvaren, sier markedssjef kedssjef Morten Morten Andersen Ander i Bakers.

Men i første omgang lanseres brødene bare på Østlandet.

- Hvorfor det?

- Foreløpig har vi bare én brødlinje som kan lage disse brødene, og den befinner seg på Furuset i Oslo. Da er det begrenset hvor langt vi kan kjøre for at brødene skal holde seg ferske, sier Andersen, som kan levere til Drammen og Fredrikstad, men så er det stopp.

- Vi vil fortløpende vurdere å starte opp bakerilinje andre steder i landet, tilføyer han.

I første omgang er det rundt 600 butikker i Norgesgruppen og Ica som får brødene. Og de kommer under de to merkenavne Møllhausen og Bakerens Steinovnsbakte. Møllhausen kommer med de fire variantene Grovbrød, Speltbrød, Tartaruga og Krististølsbrød, mens Bakerens Steinovnsbakte kommer som Grovt gårdsbrød, Speltbrød, Middelhavsbrød, Havrebrød og Landbrød.

- Hvorfor to forskjellige navn?

- Det er for å gi butikkene unike brødvarianter, forklarer Andersen.

Nå kjører Bakers på massivt med demoer ute i butikk. - Det er viktig at folk får smake, så de kan kjenne at det er noe spesielt med denne serien, for det er lett å drukne i støyen fra alle brødene som finnes, sier Andersen til Handelsbladet FK.

Powered by Labrador CMS