Butikk i praksis

Det var butikkmedarbeider Hanne som spurte Spar-butikksjefen om de kunne teste ut lånenett.

Tilbyr lånenett til kundene

Spar Sjøbua Valle i Bamble tilbyr lånenett til sine kunder. – Vi har bare fått positive tilbakemeldinger, sier butikksjef Elisa Kaae Poulsen.

Publisert Sist oppdatert

«Er Norge klar for lånenett? EU har foreslått at innen 2025 skal vi i snitt bare bruke 40 plastposer hver, det er en nedgang fra ca. 140 poser i dag. I sommer tester vi ut «Lånenett» på Spar Sjøbua Valle i Bamble,» skriver Kjøpmannshuset i et innlegg på LinkedIn.

– Hanne, som er ansatt her, arbeidet med bærekraft for Norgesgruppen i fjor sommer hvor de hadde snakket om lånenett. Hun spurte meg om jeg ville prøve ut dette i butikken, og jeg syntes det var et fint tiltak, sier Poulsen.

– Positive tilbakemeldinger

«Hvis du glemmer å ta med handlenettet kan du låne et av Spar-butikken, men husker du å levere det tilbake? Det trenger ikke å være samme nett, det kan være et handlenett fra en helt annen butikk også. Vi tror på samarbeid for å nå målet om betydelig reduksjon av plastposer,» skriver Kjøpmannshuset videre i innlegget.

– Det har fungert veldig bra. Vi har fått positive tilbakemeldinger fra kundene. Det er selvfølgelig noen nett som ikke har kommet tilbake, men sånn er det.

Butikksjef Elisa Kaae Poulsen på Spar Sjøbua Valle i Bamble har siden sommeren testet ut lånenett ute i butikken. Foto Privat

– Hvor synlig er dette ute i butikken?

– Vi har et stativ i butikken hvor det henger handlenett. Hvis kundene har glemt pose, kan de låne et nett av oss og ta med et annet tilbake neste gang de skal handle.

– Velg handlenett

Spar-butikken i Bamble begynte å teste ut dette i sommer, og tilbyr fortsatt lånenett til kundene.

– Vi har flest kunder om sommeren, siden vi er en sesongbutikk. Jeg tror det er over 100 kunder som har benyttet seg av tilbudet.

1. august økte prisen på plastposer i butikk. 4 kroner og 25 øre er den nye normalprisen for plastpose. Poulsen forteller at deres plastposesalg har gått jevnt nedover.

– Vi er flinke til å pushe handlenett ved kassene og oppfordrer våre kunder til å velge handlenett. Jeg har ikke sett om posesalget har gått ned på grunn av lånenett, men over tid vil jeg tro at dette gir et utslag på posesalget.

– Tror du alle dagligvarebutikker kunne hatt dette tilbudet?

– Ja. Hvis dette var i absolutt alle dagligvarebutikker, ville det blitt normalisert og effekten ville vært enda større på reduseringen av plastposer. Jeg oppfordrer flere butikker til å tilby dette til kundene sine. Jeg skjønner at veien er lang, men det er jo verdt et forsøk. Alle kan bidra der de kan.

Powered by Labrador CMS