Landbruksminister Geir Pollestad (Sp) og kjøpmann Malin Pettersen fant tonen under statsrådens besøk på Eide Handel torsdag.

Nyheter

Eide imponerte statsråden med håndverk og lokalmat

– Dette må være en av de aller fineste dagligvarebutikkene jeg har vært i, sier landbruks- og matminister Geir Pollestad etter omvisningen på Eide Handel i Tromsø.

Publisert Sist oppdatert

Troms og Finnmark er de enste fylkene som har hatt vekst i lokalmatsalget, og er også de fylkene der lokalmatforbuket er størst per innbygger.

Torsdag var landbruks- og matminister Geir Pollestad på besøk hos Eide Handel på Eidkjosen i Tromsø for å se hva butikkene i resten av landet kan ha å lære.

Eide Handel har inngått kontrakter med flere lokalmatprodusenter i området, og bruker også lokale råvarer i en omfattende egenproduksjon. Butikkens eget merke, Eide Heimelaga, teller i skrivende stund over 60 produkter, og flere er på vei.

Her kan kundene få alt fra fersk fiskefarse og cognacgravet laks, til blodpølse og svinetarmer på boks(!).

– Se på dette utvalget, sier en imponert statsråd og slår ut med armene.

– En butikk etter ditt hjerte, Pollestad?

– Ja, dette må være en av de aller fineste dagligvarebutikkene jeg har vært i, og det er imponerende å se hvordan de bruker lokale råvarer og samarbeider med andre lokale produsenter, sier statsråden til Dagligvarehandelen.

– Jeg tror de store kjedene kan ha noe å lære av en butikk som denne. Her har de mange fantastiske produkter, og ikke er det dyrt, heller!

Kjøpmann Malin Pettersen benyttet anledningen til å ta opp utfordringene med lav rekruttering til bransjen med statsråden.

– Om det er noe som får meg til å ligge våken om natta, så er det dét. Vi planlegger å gjøre store investeringer, men om det ikke finnes folk som kan produsere, går det jo ikke. Det er behov for langvarige kampanjer som kan skape en holdningsendring til det å jobbe i matindustrien, slår Pettersen fast.

Les hele saken i Dagligvarehandelen nr 40.

Powered by Labrador CMS