Fjorårets vinner av Årets Lokalmatgründer, Røyland gård. F.v. Bernt Bucher Johannessen, daglig leder i Hanen, Gunnar Sagstuen fra Røyland Gård og Meny-sjef Vegard Kjuus. Foto: Trine Merete Olsen

Nyheter

Finalistene klare i Årets Lokalmatgründer 2019

Juryen har funnet fram til seks finalister for Årets Lokalmatgründer 2019. Konkurransen arrangeres for femte år på rad og flere kjente lokalmatprodusenter har vunnet prisen.

Publisert Sist oppdatert

Årets konkurranse har fått nærmere 30 nominasjoner med en stor bredde i type bedrift med kvinnelige og mannlige gründere i førersete.

De seks nominerte finalistene er:

  1. Ostebygda , Hol, Hallingdal
  2. Garden Oppheim , Ål, Hallingdal
  3. Drikkeprodusenten Balholm/Ciderhuset fra Sogn
  4. Stølsvidda / Fjellgris fra Valdres
  5. Siderprodusenten Bleie gard fra Hardanger
  6. Lofoten Seaweed

– Juryen har merket seg at vi ser en fin utvikling og kvalitetsheving innenfor etablerte kategorier som kjøtt og ost og en framvekst av nye, spennende produkter, som krydder, salt og foredlede nisjeprodukter. Vi ser også en stor bevegelse innenfor drikkevarer, både øl, sider, brennevin og alkoholfritt, sier juryleder Hilde Charlotte Solheim.

De nominerte representerer en stor bredde både geografisk og i hvordan de har spisset sin satsing. Årets Lokalmatgründer er opptatt av å løfte fram gründerskapet som står bak bedriftene og bærekraften de jobber for.

– Det er gledelig å se spennende og innovative kandidater som utnytter utmarksressursene til beite og høsting.

De seks kandidatene vil bli presentert gjennom sommeren og avstemningen vil skje i løpet av august på nettsidene til Hanen. Vinneren blir presentert under åpningen av Dyrsku’n i Seljord 13.september og får overrakt prisen på 50 000 kr.

Powered by Labrador CMS