Nyheter

Fond i terning

SØRKEDALEN I OSLO: Fondterninger skal revolusjonere norsk matlaging, hevder Maggi. Denne nye typen buljongterning har en flytende kjerne av urter og olje, og kan brukes for å smakssette all slags mat.

Publisert Sist oppdatert

I september lanserer Maggi fondterninger. De består av et fast skall rundt en flytende kjerne av urter og vegetabilsk olje. I motsetning til buljongterningene, kan disse terningene brukes uten å tilsette væske. De kan også brukes til steking uten at det er nødvendig å tilsette olje. Kokkene Sindre Kristiansen og Thorleif Hoel ved på selskapslokalet Bjørnsgard i Oslo synes produktet er spennende og mener det er et godt alternativ til ferske urter, som ofte er dyre og har kort holdbarhet.? Disse terningene kan brukes til å lage sauser og supper som vanlige buljongterninger, men kan i tillegg brukes i wok, i marinader og til å sette smak på alt fra fisk og kjøtt til grønnsaker, brød og smør Det er bare fantasien som setter en stopper for hva man kan bruke dem til, sier Kristiansen.

LettvintMålgruppen er familiehusholdninger og personer i alderen 35-55 år som lager mat hjemme og som bruker buljong, fonder eller lignende typer produkter. I en markedsundersøkelse fikk fondterningen god vurdering spesielt på grunn av den tredimensjonale kombinasjonen av buljongterning, fond og urter. ? Produktet er lettvint som en tradisjonell buljongterning, men sluttresultatet ble vurdert bedre, sier marketingsjef Karl Bønnhoff i Nesté Norge.Fondterningen har eksistert i blant annet Frankrike i mange år,. Der har Maggi stor suksess med produktet. Nå tas det derfor videre til Norden.

Fire smakerTerningene er pakket én og én i vakuumpakninger som gjør det enkelt å porsjonere. De inneholder verken natriumglutamat eller e-stoffer, og saltinnholdet er lavere enn i vanlige buljongterninger.Fondterningene kommer i fire forskjellige smaker; okse ? med en sterk kjøttaroma, supplert med timian og laurbærblad; kylling; urtebukett ? med persille, laurbærblad og timian; samt hvitløk og persille. De to sistnevnte er 100 prosent grønnsaksbasert. En pakke inneholder seks terninger, og hver pakke er på 90 gram. Pakken vil ha en utsalgspris på cirka 17 kroner. Produktet er tilgjengelig nå, men kommer i butikk fra 1. oktober. Maggi har allerede avtale om levering til NorgesGruppen, Ica og Coop.

Powered by Labrador CMS