Frukt & grønt

Bama planlegger å selge rundt 7,6 millioner kurver norske jordbær denne sesongen.

Bama tror på tidenes lengste jordbærsesong

Bama forventer norske jordbær til ut i oktober.

Publisert Sist oppdatert

– Årets sesong er litt forsinket på grunn av en kald vår, men det er desto mer gledelig at vi forventer å kunne tilby norske jordbær helt frem til midten av oktober, og ikke minst i gode volum. Vi ser frem til en utvidet og smakfull jordbærsesong, og oppfordrer alle til å nyte de fantastiske norske bærene som er en naturlig del av sommeren, sier kommunikasjonsdirektør Pia Gulbrandsen i Bama i en pressemelding.

I år kommer Bama til å selge betydelige mengder Favori-jordbær.

– Denne sorten gir større avlinger både tidlig og sent i sesongen. Dermed bidrar den til å utvide den norske sesongen og glede norske jordbærelskere. Både Bama, kjedene vi forsyner og forbrukerne har et felles ønske om å øke tilgjengeligheten av norsk mat. Når vi har mulighet til å forlenge den norske sesongen for ulike produkter, legger vi til rette for nettopp dette, sier Gulbrandsen.

I tillegg til Favori vil Bama blant annet tilby sortene Flair, Rumba, Korona, Saga og Florence. Den stadig mer populære sorten Malwina vil være tilgjengelig fra midten av juli og bidrar også til å forlenge den norske jordbærsesongen.

Bama forventer at mange vil kunne nyte norske jordbær rundt St. Hans, mens de virkelig store volumene vil være tilgjengelige mot slutten av juni og begynnelsen av juli. Bama planlegger å selge rundt 7,6 millioner kurver norske jordbær denne sesongen.

Powered by Labrador CMS