Frukt & grønt

Petra Axdorff, påtroppende konsernsjef i Bama Gruppen.

Hun blir ny konsernsjef i Bama Gruppen

Petra Axdorff tar over ledelsen i Bama Gruppen. Hun tiltrer som konsernsjef 15. september. Rune Flaen (65) gir seg som toppsjef i Bama på samme tidspunkt, etter 27 år som administrerende direktør.

Publisert Sist oppdatert

Axdorff kommer fra stillingen som administrerende direktør for Ikea Spania. Hun har hatt en rekke internasjonale lederstillinger i Ikea, blant annet innen innkjøp og innovasjon. Hun har også hatt ulike lederstillinger i Norden og i Sverige i dagligvarekjedene Ica og Axfood. Axdorff har en mastergrad i internasjonal økonomi fra Universitetet i Linköping.

– Jeg er stolt og glad for at styret har ansatt Petra som ny toppleder i Bama. Hun var vår foretrukne kandidat, etter en lang og grundig prosess. Hun er en kunde- og leverandør-nær toppleder med erfaring fra europeisk så vel som nordisk handel og dagligvare. Hun får jobben med å ta Bama inn i en ny tid, der norsk produksjon blir stadig viktigere og økt forbruk og differensiert konkurransekraft for kundene er sentralt, sier styreleder Kristian Nergaard i Bama Gruppen i en pressemelding.

Axdorff ser fram til å jobbe i Bama.

– Det er en ære å få starte i et selskap med 135 års historie, som jobber for å fornye og forbedre gjennom å kombinere lang erfaring med innovasjon og entreprenørskap, sier Petra Axdorff i en melding.

Powered by Labrador CMS