Nyheter

Fryst slakt kan kvernes

En ny nasjonal bestemmelse gir på visse vilkår unntak fra krav om at fryst eller dypfryst kjøtt som brukes til tilberedning av kvernet kjøtt eller tilberedt kjøtt, skal være utbeinet før det fryses.

Publisert Sist oppdatert

En ny nasjonal bestemmelse gir på visse vilkår unntak fra krav om at fryst eller dypfryst kjøtt som brukes til tilberedning av kvernet kjøtt eller tilberedt kjøtt, skal være utbeinet før det fryses, opplyser Mattilsynet.

Hovedregelen i hygieneregelverket er at fryst eller dypfryst kjøtt som brukes til tilberedning av kvernet kjøtt eller tilberedt kjøtt, skal være utbeinet før det fryses. Helse og –omsorgs departementet har fastsatt en ny nasjonal bestemmelse som gir unntak fra hovedregelen ved at fryst eller dypfryst kjøtt som brukes til tilberedning av kvernet kjøtt eller tilberedt kjøtt, kan tines og deretter utbeines like før det kvernes.

Vilkår for å benytte seg av unntaket er at virksomheten har dokumenterte rutiner for tining og utbeining.

Powered by Labrador CMS