F.v. Hallgerd Tronsmoen (Hedmarks første kvinnelige pølsemaker), Nina Sundqvist (adm.dir i Matmerk) og Marianne Wimmer (elgjeger og eier av Gransjøberget).

Nyheter

Helt vilt med Spesialitet

Publisert Sist oppdatert

Elgkarbonader og elgpølsa «Skogens konge» fra Gransjøberget fikk tildelt Spesialitetsmerket på Elgstua i Elverum.

– Endelig har vi elgprodukter med Spesialitetsmerket som er tallerkenklare. Elgkjøtt er en naturlig ressurs og en fantastisk råvare. Dette er en milepæl både for Gransjøberget og for oss, sier adm.dir i Matmerk, Nina Sundqvist i en pressmelding

Med elg fra eget elgvald ved Gransjøberget Sæter i Elverum og ellers fra østlandsregionen produserer Gransjøberget kjøttpølser, pålegg, karbonader og andre produkter. Alt produseres uten kunstige tilsetninger og produksjonen ligger i Hernes utenfor Elverum

– Alt vi produserer er laget av elgkjøtt fra eget elgvald og fra østlandsområdet. Oppskriftene har vi utviklet selv og at vi får tildelt Spesialitetsmerket på to av våre produkter er utrolig hyggelig og betyr at vi gjør mye riktig, sier Marianne Wimmer som er daglig leder hos Gransjøberget.

Spesialitetsmerket tildeles av en fagjury som vurderer lokalmatprodukter fra hele landet. Produkter som får høy nok score, tildeles Spesialitetsmerket som signaliserer norsk lokalmat i særklasse.

– Dette er en gave for alle som ikke drar på elgjakt selv. Tenk å få servert disse flotte elgproduktene som de flinke damene på Gransjøberget har laget, sier Sundqvist.

Elgkarbonadene fikk vurderingen «saftige og har en rik smak med behagelige og varme kryddertoner» fra fagjuryen. Elgpølsa «Skogens konge» ble vurdert med «fin balanse mellom kryddersmak og kjøtt med sødmefulle toner fra elgkjøttet». I tillegg til elgkjøtt benyttes det også svinekjøtt og flesk fra nabogården.

Powered by Labrador CMS