Nyheter

Jakten på julebrusen

Gjennom nitidig etterforskning har detektiver fra Aass Bryggeri knekket koden bak 60- og 70-tallets suksess i Skiensdistriktet: Lundetangen julebrus. Relanseres i år.

Publisert Sist oppdatert

Lokalbefolkningen i Skien fikk tilbake ølet sitt da Høyesterett ga klarsignal for at Aass kunne produsere Lundetangens brygg. Patriotene var ikke fornøyd med det. Julebrusen måtte også gjenopplives.

Oppskrifts-mysterietAass Bryggeri tok utfordringen. Problemet var at oppskriften manglet. Hva var det egentlig Lundetangen hadde puttet i jule-flaskene? Brus-annonser fra 60- og 70-tallet ga de første ledetrådene: Epleråsaft var en hovedingrediens. Taktiske etterforskere kalte inn Lundetangens smaksleverandør og frittet ham ut om hvilke råstoffer han solgte mest av i tiden da julebrusen ble produsert. Tekniske eksperter startet arbeidet med å gjenskape smaken. Lokalbefolkningen i Skien (Betrodde personer i sin beste alder, med sterke minner om barndommens jule-forfriskning.) fikk smake seg fram. Oppdraget utført. Igjen kan jule-bordenes junioravdelinger dekkes med original julebrus fra Lundetangen, på klassisk long-neck flaske. God jul.

Etter at Ringnes kjøpte Skiens-bryggeriet Lundetangen, ble produksjonen av lokal-brygget lagt ned. Patriotene i Lundetangens Venner forsøkte forgjeves å få Ringnes til å gjenoppta produksjonen. Venneforeningen kontaktet Aass Bryggeri i Drammen og fikk positiv respons. Saken gikk helt til Høyesterett, før Drammens-bryggeriet endelig vant og kunne gi markedet Lundetangens varer på nytt.

Powered by Labrador CMS