Butikksjef ved KIWI Heidal, Jon Kristen Garmo (t.v.), Anne Mette Iversen fra Innovasjon Norge, Eivind Haalien, lokalmatansvarlig i Norgesgruppen, Espen Madsen, regionsjef i Kiwi og distriktssjef Gunnar Steinslien. Foran med rømmegraut, Heidi Krukhaug, daglig leder ved Heidal ysteri.

Nyheter

Kiwi satser på Heidalsrømmegraut

Nå satser Heidal Ysteri friskt. Med støtte fra Innovasjon Norge og salg av rømmegrøt i 80 Kiwi-butikker er det duket for fest!

Publisert Sist oppdatert

Da Tine besluttet å legge ned Heidal Ysteri i 1995, trodde mange det ble slutten for den lokale rømmegrøten. I 1999 gjenoppsto Heidal Ysteri og rømmegrøten ble igjen satt i produksjon – men aldri distribuert utover bygdegrensene.

I dag ble Heidalsrømmegrøten lansert i forpakning og klar for salg i Hedmark og Oppland. Lanseringen fant sted på Kiwi Heidal, vegg i vegg med Heidal Ysteri.

– Det er mye spennende som skjer om dagen! Produksjonen av rømmegrøt har så langt vært 5000 liter i året, og bare for lokalmarkedet. Nå skal grauten selges i 80 butikker, så det er klart det blir noe annet, sier meierisjef Hege Krukhaug i en pressemelding.

– Vi koker fortsatt grauten på samme måte, den blir fyldig, gul og fin, også smaker den himmelsk blir det sagt. Rømmegrautfeittet tar vi av midt i prosessen, så det får du med ved siden av i esken, forteller hun.

Målet i første runde har vært salg i rundt 80 Kiwi-butikker, men de håper å kunne utvide ytterligere etter hvert.

Butikksjef ved Kiwi Heidal, Jon Kristen Garmo, har kjent til Heidalsgrauten siden barndommen, og synes det er morsomt at den skal ut til folket.
Heidal er en sidedal til Gudbrandsdalen og ligger i Sel kommune.

Powered by Labrador CMS