Nyheter

Klar med økologisk softis

Hennig-Olsen Is er ute med Norges første økologiske softis. Iskremen er basert på Rørosmeieriets økologiske fløte, økologiske eggeplommer og økologisk vanilje fra Madagaskar.

Publisert Sist oppdatert

– Økologisk softis som produkt er en aldri så liten produktinnovasjon. Vi har aldri før endret softis-oppskriften, men trendbildet og økt fokus på økologiske råvarer, gjør at vi nå ønsker å tilby et alternativ til den klassiske softisen, sier administrerende direktør Paal Hennig-Olsen i Hennig-Olsen Is i en pressemelding.

Den økologiske softisen fås foreløpig kjøpt hos Gutta på Haugen i Oslo og i Kristiansand Dyrepark. Den er Debio-godkjent og basert på økologisk fløte fra Rørosmeieriet, økologiske eggeplommer og økologisk vanilje fra Madagaskar.

– Når vi nå har skapt en økologisk iskrem helt fra bunnen, var det naturlig å samarbeide med Rørosmeieriet og Debio. Vi er glade for at Dyreparken i Kristiansand og Gutta på Haugen satser på den økologiske softisen, sier Hennig-Olsen.

– Hennig-Olsen Is er en familiebedrift som holder håndverkstradisjonene knyttet til iskremlaging i hevd. Vi i Rørosmeieriet deler deres genuine glede for rene, smaksrike råvarer og er stolte av samarbeidet, sier meieribestyrerTrond Vilhem Lund i Rørosmeieriet.

Fakta om softis

  • Softis har en myk konsistens fordi den holder temperatur på minus 5 grader. Annen iskrem er hardere, fordi den er fryst under minus 18 grader.
  • I Norge selges det ca. 27,5 millioner softis, dvs. at nordmenn i snitt spiser ca. 5,5 softis i året.
  • Hovedsesongen for softis er fra påske til sensommer.
  • Hennig-Olsen Is er markedsleder på softis i Norge.
Powered by Labrador CMS