Nyheter

Kolonial med lunsjsatsing

Kolonial.no skal gjøre norsk arbeidsliv sunnere med nytt lunsjtilbud: Lunsjonomics.

Publisert Sist oppdatert

Kolonial.no henviser til forskning som viser at sunn lunsj på arbeidsplassen har mye å si for hvor godt en fungerer i hverdagen: I tillegg til å redusere sykefravær og øke trivselen, gir det også gevinst i form av bedre prestasjoner. Nå satser Kolonial.no på å gjøre norsk arbeidsliv sunnere.

– Å gi sine ansatte sunn og god lunsj, er å tenke kreativt rundt prestasjon i arbeidslivet. Forskning viser at sunn mat på arbeidsplassen både reduserer sykefraværet og øker de ansattes prestasjoner vesentlig, sier ernæringsekspert Sam Nicholson i en pressemelding.

Han er en av fagpersonene bak Kolonial.nos nye bedriftssatsning, Lunsjonomics, rettet mot å spre kunnskap om hvordan riktig lunsj påvirker prestasjonene på arbeidsplassen. Nicholson viser til innsikt blant annet fra forskningsmiljøet Health Enhancement Research Organization, HERO. De slår fast at kostholdsfremmende tiltak kan bidra til å redusere sykefraværet med opp til 27 prosent, og at 25 prosent opplever at de presterer bedre ved å holde et sunt kosthold.

– Det er oppsiktsvekkende at noe så enkelt som et sunt lunsjtilbud på arbeidsplassen kan ha så mye å si. Det mener vi norsk arbeidsliv gjør lurt i å ta innover seg. Tall fra Folkehelseinstituttet viser at 1 av 4 nordmenn ikke kan tilstrekkelig om hva et sunt kosthold innebærer – og at selv om 3 av 4 har ernæringsteorien inne, er det bare halvparten som faktisk etterlever rådene i hverdagen. Dette gjør rollen arbeidsgiver kan spille for de ansattes helse enda viktigere, sier Nicholson.

En fersk undersøkelse utført av Respons Analyse for Kolonial.no viser at bevisstheten rundt et sunt kosthold er lavt i norsk arbeidsliv. Bare 4 av 10 norske ledere og mellomledere tror lunsjtilbudet på jobben gir de ansatte bedre helse og ernæring, og enda færre – kun 1 av 10 – tror at det kan bidra til arbeidsplassens økonomiske resultater. Gjennom Lunsjonomics skal Kolonial.no øke kunnskapen om kosthold og gjøre norsk arbeidsliv sunnere, sier bedriftsansvarlig i Kolonial.no, Mari Hoftun:

– Vi tilbringer jo veldig mye tid på jobb – noen bruker så mye som 70 prosent av tiden sin på arbeidsplassen. Da sier det seg selv at fokus på sunn mat her vil ha stor betydning for hvor sunt det daglige kostholdet vårt blir. Vi mener vi har belegg i forskning for å hevde at et sunt lunsjtilbud på jobben gir avkastning på bunnlinja. Kort sagt: God lunsj er god business, hevder Hoftun.

Powered by Labrador CMS