Leverandørnytt

Feilmerket alkoholprosent på ny sider

Mattilsynet og Helsetilsynet har gitt Hansa Borg tillatelse til å selge sider med feilmerket alkoholprosent.

Publisert Sist oppdatert

Bulmers Red Berries & Lime 0,33l Sleek Can lanseres straks i dagligvarehandelen. Da produktet ankom Hansa Borgs lager i Norge, ble det oppdaget en feil på etiketten. På baksiden av boksene er det påført to ulike alkoholstyrker: både 4,0% og 4,5%. Korrekt alkoholinnhold er 4%, forsikrer leverandøren i en melding.
De forklarer at feilen oppsto på grunn av en menneskelig feil ved konvertering av boksdesignet til utskriftsklare filer. Produksjonsanlegget har nå iverksatt tiltak for å forhindre at det samme vil skje flere ganger.

Hansa Borg tok kontakt med både Mattilsynet og Helsedirektoratet etter at feilen ble oppdaget. Begge har godkjent salg av varen, så lenge merkingen blir korrigert ved neste produksjon.

«Sammen med vår leverandør beklager vi feilen som har oppstått og den usikkerhet dette kan skape for forbruker i butikk. Vi vil sikre at neste produksjon kommer med korrekt merking av alkoholinnhold», skriver Hansa Borg, som ønsker å nå ut til flest mulig i bransjen med informasjon for å unngå forvirring.

Forøvrig kommer det flere varianter av Bulmers Premium Cider med søtere smaker på boks nå i februar. Hansa Borg har merket seg at boks er foretrukket format blant yngre forbrukere, og at de samme forbrukerne også søker også søtere smaker innenfor sider.

Nevnte Bulmers Crushed Red Berries & Lime er allerede velkjent i målgruppen. I tillegg lanseres Bulmers Kiwi & Lime, som ifølge leverandøren er en helt ny smak. Begge lanseres altså på 0,33 l sleek can. Den ene, Bulmers Crushed Red Berries & Lime, har som vi nå vet 4% alk/vol. Den andre, Bulmers Kiwi & Lime, har 4,5 volumprosent alkohol.

­

Powered by Labrador CMS