Leverandørnytt

Hansa Borg Bryggerier kan nå få danske eiere. Konkurransetilsynet gir Royal Unibrew tillatelse til å kjøpe øl-giganten dersom de stanser eget sidersalg i Norge.

Royal Unibrew får kjøpe Hansa Borg på vilkår

Royal Unibrew får kjøpe Hansa Borg når de har sagt opp avtaleforhold knyttet til distribusjon og salg av sider og smakstilsatt alkoholholdig drikke (FAB) i Norge.

Publisert Sist oppdatert

­Hansa Borg og Royal Unibrew er to av de største aktørene for salg av sider og smakstilsatt alkoholholdig drikke til dagligvare i Norge. Partene har flere kjente merkevarer, blant annet Grevens.

– Oppkjøpet ville gjort Hansa Borg og Royal Unibrew til den desidert største aktøren innen salg av sider og smakstilsatt alkoholholdig drikke til dagligvaremarkedet, og Konkurransetilsynet mener oppkjøpet kunne ført til økte priser på disse produktene, sier fungerende avdelingsdirektør på avdeling for mat, handel og helse, Beate Berrefjord, i en pressemelding.

Konkurransetilsynet skal stoppe oppkjøp og fusjoner som i betydelig grad vil hindre effektiv konkurranse. I mars 2022 ble partene varslet om at tilsynet var bekymret for den delen av oppkjøpet som omfattet salg av sider og smakstilsatt alkoholholdig drikke til dagligvaremarkedet. Etter tilsynets varsel valgte derfor partene å tilby avhjelpende tiltak.

– For Konkurransetilsynet har det blant annet vært avgjørende at partene forplikter seg til å sørge for at overgangen til ny distributør for de aktuelle produktene skjer på en måte som sikrer merkevarens posisjon, sier økonom og prosjektleder Signe Abrahamsen.

Powered by Labrador CMS