Leverandørnytt

Spesialitet til Rabagast

Synnøve Finden-osten Rabagast er tildelt Spesialitet-merket.

Publisert Sist oppdatert

­Rabagast produseres på Synnøve Findens meieri i Namsos og er en gouda. Osten ystes på tradisjonelt vis med en unik syrekultur og må gjennom minimum 12 måneders lagring i ulike trinn før den er konsumklar.

– Kjempeartig å få tildelt Spesialitetsmerket. Vi får skryt av osten og folk ringer oss for å vite hvor denne er å få kjøpt», sier fabrikksjef Kåre Gunnar Westermann i en pressemelding fra Stiftelsen Norsk Mat, som forvalter merkeordningen.

I fagjuryens begrunnelse sto følgende:

«Rabagast er fyldig ost med god intensitet. Den er svært smaksrik med noe modningskrystaller og har en lang og god nøtteaktig ettersmak. Rabagast er en ost i særklasse!»

Rabagast er produsert på norsk melk som hentes inn fra cirka 150 gårder i namdalsregionen og den dekkes med voks for at den skal beholde den gode smaken helt til den skal spises. Den har tidligere vunnet sølv i NM i Ost.

Du får kjøpt den i utvalgte Coop Mega-butikker, Spar, Meny og CC Mat-butikker, samt i utvalgte Rema-butikker i Oslo-regionen.

Spesialitet er et offisielt informasjonsmerke som tildeles den beste lokalmat- og drikke. Merket skal løfte fram lokalmat- og drikke med særlige kvaliteter og gjøre den enkel å finne i butikken.

Det er i dag litt over 500 matprodukter i Norge som er godkjent for å bruke Spesialitet.

Powered by Labrador CMS