Nyheter

Lokalmat hedret på Matstreif

– Her har jeg tre stolte matprodusenter som kombinerer nytenking med norske mattradisjoner. Resultatet er knallgod mat, som kvalifiserer seg som Spesialiteter.

Publisert Sist oppdatert

Det sa landbruks- og matminister Jon Georg Dale då han delte ut Spesialitet-merket for unik smak til Avdem Gardsysteri og Stølsvidda i tillegg til Salma.

Prim og Huldreost frå Avdem Gardysteri og Fjellgris frå Stølsvidda ble hedret med Spesialitet-merket fredag, sammen med laks fra Salma.

– For oss matglade er det flott at vi har en merkeordning som synliggjør den beste lokalmaten i Norge. Spesialitet-merket viser fram kvaliteten og handverket bak produktene, og bidrar til å øke lønnsomheten for produsenten. Merket blir delt ut til produkter som har en unik smak og en historie som gjør de til noe spesielt, sa landbruks- og matministeren.

Huldreost er en brunost etter egen oppskrift utviklet av Avdem Gardysteri. Prim fra Avdem er en klassisk håndlaget prim, med ekte og naturlig smak og konsistens. Begge er basert på råvarer fra egen gard.

Fjellgrisen lever et fritt liv 1000 meter over havet. Ved å gå i fjellet utvikler grisen store muskler. Den vokser saktere enn innegris, og blir ofte slakta senere enn andre griser. Grisen får spesialfôr, og spiser både gress, lyng og einer på fjellet. Kombinasjonen gir et ekstra smakfullt og mørt kjøtt.

Powered by Labrador CMS