Foto: Matprat

Nyheter

Matstart klar for skolestart

MatStart-konseptet fra MatPrat skal fylle norske kjøkken med matglede og kunnskap gjennom matoppskrifter tilrettelagt for barn. I disse dager står «etter skoletid-mat» i fokus.

Publisert Sist oppdatert

MatStart-oppskriftene skal bidra til mestringsfølelse hos barnet samtidig som det gir foreldrene trygghet til å slippe barna løs.

I anledning skolestart utvides oppskriftstilbudet på www.matstart.no og da spesielt med såkalt «etter skoletid-mat». Det vil si enkel mat som kan lages mens man venter på at mor eller far skal komme hjem. Oppskriftene er bygd rundt råvarer som mest sannsynlig allerede finnes i kjøleskapet, nemlig egg og pålegg.

– Dette er enkle oppskrifter som barn trygt kan lage på egen hånd, og er et godt og sunt alternativ til mye annet som er lett å spise når man kommer halvsulten hjem fra skolen, sier matrådgiver Britt Marlene Kåsin. Hun er prosjektleder for satsningen og gleder seg over mottagelsen konseptet har fått hos både små og store. Barnas engasjement vises blant annet gjennom deres søte, morsomme og til tider kreative kommentarer på oppskriftene:

«Den er kjempe bra at jeg hoppe i times vis» Mathea, 11 år.

«Digg. Tips: prøv med pepperoni og skinke» Jørgen, 9år.

«Den var god. Mamma elsker den» Marie, 8år.

«Suuuuuuper god, alle bør lage det. Det er godt etter skolen» Filippa er kul, 12 år.

«Etter-skoletid-mat»

– Målet med MatStart har vært å utvikle et matunivers som på en morsom og forklarende måte viser barna hvordan de kan lage mat, sier Kåsin.

Powered by Labrador CMS