Nyheter

Mer varm mat til lunsj

Brødskivene er i ferd med å bli byttet ut med varme retter. Nå spiser én av tre nordmenn varm mat til lunsj.

Publisert Sist oppdatert

– På fem år har salget av varm mat i våre bedriftskantiner økt med 75 prosent. Hvert tredje måltid vi serverer er nå varm mat, sier Mathilda Rein, leder av kantinevirksomheten i ISS, som driver 400 norske bedriftskantiner og serverer 100 000 måltider hver dag.

– Lunsjvanene til norske arbeidstakere endrer seg kraftig, særlig i de store byene. Men tendensen er tydelig også i andre deler av landet. Svært mange spiser varm mat til lunsj.

ISS gjør jevnlig undersøkelser som viser at salget av varm lunsjmat øker mest i bedrifter med mange unge ansatte.

– Brødmat til lunsj er ikke like viktig for denne aldersgruppen. De vil ha varm mat. Vårt inntrykk er at mange unge spiser dagens hovedmåltid på jobb, sier Mathilda Rein.

Powered by Labrador CMS