Nyheter

Ny spekematfestival på Tynset

I slutten av mai blir det egen matfestival for spekemat på Tynset.

Publisert Sist oppdatert

Debatter og innlegg, kvalitetsutstillere og premiere på Opera di Setra’s nye matopera. Dette er noen av smakebitene publikum får oppleve på Norsk Spekematfestival på Tynset 26.-29. mai.

Allerede våren 2015 begynte diskusjonene om å etablere en norsk spekematfestival på Tynset. Bakgrunnen for engasjementet var den gryende interessen rundt norsk spekemat i regionen, som ble bygget opp av Nortura sin lansering av varemerket Ekte Tynset og spekeskinken Santa Kristina. Det er Tynset Arrangement som står som avsender av festivalen, i tett samarbeid med både nasjonale og regionale aktører.

26.-29.mai inviteres alle spekematprodusenter til å presentere sine produkter i det som blir Norges første spekematfestival. Invitasjonene til utstillere sendes ut i disse dager, men flere produsenter har allerede meldt sin interesse. Rørosmat skal blant annet ha sitt eget område med smaksprøver, servering og underholdning. Selve festivalen legges til Tynset sentrum og vil fylles med aktiviteter, kurs, utstillere og servering av nydelig mat. Fredag kveld inviteres publikum til premiere på Opera di Setra sin matopera i Tynset kulturhus, og lørdag tilrettelegges det for festkveld med spekemat og god underholdning, bl.a. Stian Carstensen og Olav Kjernmoen med venner.

Powered by Labrador CMS