Nyheter

Administrerende direktør Anne-Kari Bratten i Spekter ber regjeringen om å redusere arbeidsgiverperioden ved koronarelatert sykefravær. Foto: Audun Braastad, NTB

Arbeidsgivere ber staten om å ta en større del av regningen ved koronafravær

Spekter, Virke, NHO og KS ber i et brev regjeringen om å gjeninnføre ordningen med en arbeidsgiverperiode på tre dager ved koronarelatert sykefravær.

Publisert Sist oppdatert

Fra 16. mars i fjor til 1. oktober i år var perioden arbeidsgivere må dekke arbeidstakernes lønn ved koronarelatert sykefravær redusert fra 16 til tre dager.

I et brev Spekter, Virke, NHO og KS sendte til arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik (Ap) mandag ber arbeidsgiverorganisasjonene regjeringen om å gjeninnføre ordningen.

– Bakgrunnen for oppfordringen fra arbeidsgiverne er at mange virksomheter nå opplever en kraftig økning i sykefraværet. Dette skaper utfordringer med å sikre nok arbeidskraft på jobb og øker arbeidsgivers kostnader ved sykefravær betydelig, skriver organisasjonene i en pressemelding.

Ifølge organisasjonene støttes oppfordringen om kortere arbeidsgiverperiode av LO, Unio, YS og Akademikerne.

Arbeidsgiverorganisasjonene hadde i forrige uke møter med helseministeren og statssekretærene i Arbeids- og sosialdepartementet om temaet.

De oppfordrer også myndighetene til å være tydeligere på når det er trygt å gå tilbake på jobb etter forkjølelse og annen koronalignende sykdom.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS