Nyheter

Kjededirektør i Extra, Christian Hoel.

Extra fyller 15 år

Coops lavpriskjede Extra fyller 15 år og forventer å sette ny omsetningsrekord på 33 milliarder kroner i år.

Publisert Sist oppdatert

Veksten fortsetter for Extra og så langt i år har kjeden økt sin markedsandel til over 16 prosent. Både eksisterende, nye og omprofilerte butikker bidrar til den fortsatt kraftige veksten for lavpriskjeden, til tross for at den nå møter sterke tall fra fjoråret.

– Tallene sier at vi er den største suksessen i norsk dagligvare, sier kjededirektør Christian Hoel i Extra i en pressemelding.

Den 15. september 2006 åpnet kjeden sin første butikk i Halden. Den utfordret grensehandelen med svært lave priser på blant annet kjøttdeig, og butikkåpningen skapte trafikkaos i byen. Fra å ha to butikker i 2006, ble hundre butikker passert i 2013. Siden den gangen har Extra-kjeden vokst til dagens 522 butikker over hele landet.

– Vi mente det var et hull i dagligvaremarkedet for 15 år siden for en slik kombinasjon av billige varer og et stort utvalg. Det viste seg å være rett. I tillegg til å ha fantastiske ansatte er denne kombinasjonen vår vinneroppskrift, som har gjort at vi er vekstvinner år etter år. Og i år forventer vi å sette ny omsetningsrekord med mer enn 33 milliarder kroner, sier Hoel.

– Vi skal bli Norges største dagligvarekjede og har alle forutsetninger for å klare det. Vi er eid av våre kunder, har en sterk kultur, fantastiske ansatte og et konsept som har stått seg over tid og levert vekst år etter år. Alt er mulig, for dette gjør vi sammen.

Les mer i neste ukes avis!

Powered by Labrador CMS