Nyheter

Francesca Accerbi er Kiwis nye bærekraftsansvarlige og tiltrådte stillingen 16. august. Foto: Børge Solem, Godt Sagt

Francesca er Kiwis første bærekraftsansvarlige

Francesca Accerbi (27) er Kiwis aller første bærekraftsansvarlige. – Dette gir meg muligheten til å forme Kiwis bærekraftsarbeid.

Publisert Sist oppdatert

27-åringen tiltrådte den nyopprettede stillingen 16. august. Med ny bærekraftsansvarlig på laget ønsker Kiwi å fortsette arbeidet for et grønnere, sunnere og mer mangfoldig samfunn.

– Mine første uker i Kiwi har vært helt fantastiske. Det har vært mye læring og jeg har blitt kjent med mange mennesker. Siden jeg ikke har noe butikkbakgrunn fikk jeg delta på Kiwis trainee-program for å lære alt om hvordan man driver en god Kiwi-butikk, sier
Francesca.

Hun vokste opp i Italia, og er utdannet siviløkonom ved Norges Handelshøyskole. Veien gikk så videre til internship og senere jobb i Orkla-systemet der hun arbeidet med bærekraft.

– Det er et stort ansvar. Den nye stillingen betyr at jeg kan være med å definere hvilke områder vi skal prioritere videre og hvordan vi skal nå målene fremover. Bærekraft er et viktig satsingsområde for Kiwi. Kiwi ønsket en person som skulle ha overblikk over temaet bærekraft, og samtidig samarbeide med alle de andre i Kiwi som har holdt i ulike områder, som matsvinn eller helse, i mange år.

Hovedoppgaven til Francesca blir å jobbe med miljøtemaer som matkasting, fornybar energi og grønnere butikker.

– Den første delen er å lære seg hva vi har gjort på bærekraftsinitiativer som matsvinn og sunnhet til folket. Det er mange av mine kollegaer som har arbeidet med dette, så jeg har mye å lære av dem. Jeg må finne ut hva vi har testet og hva som har fungert og ikke, sier Francesca, som vil fronte bærekraftsarbeidet i Kiwi, både internt og eksternt.

Bli mer kjent med Francesca i ukens utgave av Dagligvarehandelen!

Powered by Labrador CMS