Nyheter
Hennig-Olsen i samarbeid med Pascal
– Vi trenger å utvikle oss, sier administrerende direktør i Hennig-Olsen Is, Paal Hennig-Olsen til Bakeri.net. Nå har iskremprodusenten inngått samarbeid med Pascal konditorier.
Svak kronekurs samt økte strøm-, vare- og lønnskostnader var sterkt medvirkende årsaker til at Hennig-Olsen Is leverte et underskudd på nærmere 49 millioner kroner før skatt i fjor – det svakeste resultatet på 99 år.
Paal Hennig-Olsen sier til Bakeri.net at Hennig-Olsen Is trenger flere ben å stå på, og det er noe av bakgrunnen for at iskremprodusenten har kjøpt seg inn i konditori-kjeden Pascal.
Kjendiskonditor Pascal Dupuy solgte i vår 60 prosent av livsverket Pascal Konditori AS til investoren Jostein Bjørge for å få hjelp til å vokse videre. Bjørge investerte i Pascal gjennom selskapet Increment Capital, der han blant annet har med seg Hennig-Olsen Is. Sistnevnte eier nå rundt 10 prosent av Pascal Konditori AS.
Akkurat hva de to skal samarbeide om, er ikke klart, men det kan for eksempel bli nye produkter.