Enda blidere enn for 25 år siden.

Infinitum fyller 25 år!

I dag er det 25 år siden den første boksen ble pantet i Norge. To år senere kom Pet-flaskene inn i pantesystemet.

Publisert Sist oppdatert

Nærmere 17 milliarder flasker og bokser, eller nærmere bestemt 16,88 milliarder, er pantet gjennom systemet siden den aller første boksen ble pantet i Norge på Skøyen på denne dag i 1999.

I dag finnes 14000 pantemottak i Norge, som hentes inn til fire anlegg på ulike steder i landet for å gjenvinnes til nye flasker og bokser. Det norske pantesystemet omtales gjerne som verdens beste, med en innsamlingsgrad på hele 95 prosent, og det kommer jevnlig delegasjoner fra utlandet for å lære av den norske suksessen.

– Og innsamlingsgraden øker, forteller en fornøyd Infinitum-sjef Kjell Olav Maldum til Dagligvarehandelen.

– Men først av alt: gratulerer med dagen! Hvordan skal den feires?

– Jo, takk! I dag blir det kake på kontoret og ute på anleggene, men den store feiringen har vi lagt til 18. juni, med en markering med inviterte gjester. Og så blir det en større feiring med alle ansatte i forbindelse med Infinitum Games like over sommeren, forteller Maldum, som har vært administrerende direktør i Infinitum siden 2008.

– Skjønt den gangen het selskapet Resirk?

– Det stemmer. Navneskiftet kom i 2014, forteller Infinitum-sjefen.

Det var daværende styreleder Øyvind Winther, daværende nestleder i energi og kontrollkomiteen Jan Tore Sanner og daværende adm. dir i Resirk Jarle Grytli som fikk æren av å pante den aller første boksen i 1999. I forbindelse med jubileet har Infinitum gjenskapt bildet av de tre 25 år senere (se over). 

Powered by Labrador CMS