Nyheter

De nye kartongene kommer til å redusere klimautslippet med inntil 80 prosent, sammenliknet med tradisjonelle metallbokser, mener Nortura. Foto: Nortura

Nortura med nye produkter i miljøvennlig emballasje

Nortura ruller snart ut flere produktnyheter innenfor langtidsholdbare middagsretter. De selges i miljøvennlig pappemballasje, noe som vil sørge for betydelige kutt i klimagassutslipp, melder konsernet.

Publisert Sist oppdatert

Gilde-produktene slippes i årets første lanseringsvindu, skriver Nortura i en pressemelding.

– Når vi lanserer Gilde tacogryte og Gilde krydret gryterett, så utvider vi porteføljen innen hermetiske middagsretter. Denne produktkategorien har vært preget av lite innovasjon de siste årene, og vi ønsker å bidra med nye, spennende smaker som også tilfredsstiller krav om nøkkelhull, fremhever produktsjef for langtidsholdbart i Nortura, Martine Bunæs.

Kutter transportutslipp

Nortura startet omleggingen fra hermetikk til pappemballasje i 2019. Overgangen har bidratt til økt transporteffektivitet og kutt i CO2-utslipp.

Den flatpakkede kartongen er mer plasseffektiv enn metallbokser og gir bedre plassutnyttelse under transport. Dette bidrar til færre biler på veien. Pappemballasjen gir besparelser gjennom hele verdikjeden, fra fabrikk til butikk. Det blir bedre plasseffektivitet i hyllene, og det er enklere å stable varene, skriver Nortura videre.

80 prosent reduksjon

Ifølge beregninger, gjort av Institute for Energy and Environmental Research (IEER), vil omleggingen til de nye kartongene redusere klimautslippet med inntil 80 prosent, sammenliknet med tradisjonelle metallbokser. Det tilsvarer 600 tonn CO2.

Teknologien bak den nye forpakningen heter Tetra Recart og er utviklet av det svenske selskapet Tetra Pak. Minst 69 prosent av Tetra Recart-kartongen kommer fra miljøsertifiserte skoger.

Kartongen er resirkulerbar og enkel å kildesortere som papp. 100 prosent av den nye kartongen er FSC-sertifisert, heter det videre i meldingen.

All emballasje skal kunne gjenvinnes innen 2030

– Bærekraftig emballasje er et viktig satsingsområde for Nortura. Vårt løfte til kunder og forbrukere er at all vår emballasje skal være designet for gjenvinning innen 2030, sier Cecilie Arnesen Hultmann, leder for bærekraft i Nortura.

– Dermed kan emballasjen bli del av nye sirkulære verdikjeder og redusere avfall, samtidig som den sørger for god holdbarhet for produktene våre. Vi vet at det også har vært et mål for dagligvarehandelen å fornye emballasjen, understreker hun.

Powered by Labrador CMS