Nyheter

Denne uken utbetaler Landbruksdirektoratet cirka 11,5 milliarder kroner i produksjons- og avløsertilskudd til om lag 37.900 jordbruksforetak. Foto: Terje Pedersen, NTB

Staten utbetaler 11,5 milliarder kroner til norske bønder

Onsdag utbetaler Landbruksdirektoratet cirka 11,5 milliarder kroner i produksjons- og avløsertilskudd til om lag 37.900 jordbruksforetak.

Publisert Sist oppdatert

Bakgrunnen for utbetalingene er resultatet av tilleggsforhandlingene som fant sted i slutten av oktober 2021.

Da ble staten, Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag enige om en foreløpig kompensasjon på 754 millioner kroner over statsbudsjettet. Årsaken var den ekstraordinære kostnadsøkningen på gjødsel og bygningsmaterialer.

– Kommuner, statsforvalterne og Landbruksdirektoratet har nå avsluttet behandlingen av de fleste søknadene, og søkerne vil normalt motta pengene på sin konto innen fredag 18. februar, opplyser seksjonssjef Linn Borsheim i Landbruksdirektoratet i en pressemelding.

Hun legger til at enkelte søknader som ikke er ferdigbehandlet, erfaringsmessig vil bli innvilget på et senere tidspunkt.

Produksjonstilskudd i landbruket skal bidra til et aktivt og bærekraftig jordbruk. Tilskudd til avløsning gi dem som driver med husdyr, muligheten til å ta fri.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS