Nyheter

Butikksjef Stian Berntsen ved Ekstra Hammerås gir sine beste tips til å lage gode endereoler i jula.

Stian Berntsens beste tips til endereoler i jula

Jula nærmer seg med stormskritt, og butikkene har rukket å få inn mange julevarer. Butikksjef Stian Berntsen ved Ekstra Hammerås gir sine beste tips til å lage gode endereoler.

Publisert Sist oppdatert

Extra Hammerås ved Eidsvoll fikk inn julevarer rundt uke 41. Det synes butikksjef Berntsen er helt innenfor.

– Vi må få inn julevarer så tidlig for at vi skal rekke å få det ut til kundene. Når det blir enorme mengder med varer, er vi nødt til å planlegge og få ut varene tidlig.

– Ta bevisste valg

Tidligere hadde Extra-butikken flere torg med julevarer. Nå er de fleste julevarene plassert på ender.

– Vi er en stor butikk og måtte gjøre det sånn for å ha plass til basisvarene. Det er liten forskjell på salget ved ender kontra torg. Det går samme mengder og salget er stabilt, sier Berntsen.

– Hva er dine beste tips til å lage juleender?

–Vi begynner å planlegge jula allerede i juni. Man må ta bevisste valg når man bestiller, og tenke på hvor de ulike varene skal være, hva man skal satse på og hvor god plass man har. På endene prøver vi å samle én varegruppe. Kaker på en ende, brus på en annen og sjokolade for seg selv. Da blir det enklere for kundene å finne varene.

Berntsen tror hemmeligheten for å lykkes med jula er å bruke god tid på bestillinger og snakke sammen på tvers av avdelingene.

– Er det noen feil man kan gjøre?

– Ja, for mange ulike varer. Da kan det fort bli rotete, og det er også vanskeligere å prise varene. Man skal alltid ha pris, men det er ikke lett hvis du har for mange varer sammen på en ende.

Advent først

– Hvordan tenker dere på plassering av julevarene?

– Godteri har vi alltid ved kassen, men man må tenke på hva som er mest hensiktsmessig med tanke på plassen man har. Når kunden kommer inn hos oss, er advent det første de møter. Ved inngangen har vi samlet adventslys og kalendere, for dette er varer som må selges først.

Ifølge Extra-butikksjefen er jula viktig både for butikken og kundene. Kundene på Extra Hammerås har allerede begynt å handle julevarer.

– Jula gjør noe med stemningen. Vi går inn i en mørk tid, hvor jula lyser opp. Noe som er viktig å tenke på når vi plasserer varer på en ende, er at vi har noe igjen på lager. Noen kunder handler med en gang vi får varer, og da må vi kunne fylle på slik at enden ikke ser slunken ut.

– Planlegg sammen

Berntsen tror hemmeligheten for å lykkes med jula er å bruke god tid på bestillinger og snakke sammen på tvers av avdelingene.

– Det hjelper ikke å ha kalkun hvis du ikke har tilbehøret. Planlegg sammen. Vi prøver også å ta noen bilder av hvordan vi bygger opp butikken, for man glemmer fort. Når vi skal bestille til jul neste gang, kan vi se på bilder og huske litt mer.

Powered by Labrador CMS